Gratis WORLDWIDE forsendelse for ordrer over 200EUR

Support Portal | Kontakt

Hvad akvaskapning betyder for mig af Jordan Stirrat

Aquascaping er en form for kunst, hvor fantasi og kreativitet spiller en vigtig rolle. Jeg finder stor tilfredshed med at dele den kreative proces, jeg går igennem, mens jeg opretter og vedligeholder mine akvascapes. Mit hovedmål er at fortsætte med at udvikle mig som en aquascaper, mens jeg deler mine oplevelser med andre. Jeg ved ikke, hvor denne hobby vil tage mig, men jeg ved, at jeg vil hygge mig undervejs.

Min første aquascape var en katastrofe! Jeg havde ingen idé om, hvad aquascaping var, da jeg købte min første tank. Først opdagede jeg smukt plantede akvarier online, at jeg besluttede at oprette mine egne. Jeg brugte en lille mængde planter, ingen gødning, ingen co2, dårlig belysning, og listen fortsætter. Som forventet fungerede dette ikke godt for mig. Dette er den oplevelse de fleste mennesker går igennem, og uden nok forskning er det næsten umuligt at få succes. Under hensyntagen til mine fiaskoer prøvede jeg igen. Jeg havde større succes og glæde ved denne nye akvascape, så jeg besluttede at oprette en Instagram-side og dele min hobby med andre. Layouten var ikke imponerende, men jeg var nu afhængig af akvaskapning.

Efter min mening var min mest succesrige aquascape et lille hollandsk-inspireret layout, der startede som et eksperiment. Jeg prøvede at holde oprettelsen og vedligeholdelsen så enkel som muligt, hvilket førte til en ekstremt succesrig akvascape. Denne aquascape var stilk tung med et fuldt tæppe af Micranthemum Monte Carlo foran, der krævede regelmæssig beskæring. Jeg besluttede at gå meget tyndt på gødning for at holde overskydende næringsstoffer til et minimum og undgå alger. Brug af nøgleprincipper og ikke overkomplicering af alt fører min succes som en begyndende akvascaper. Dette var min mest behagelige aquascape at eje, da det involverede meget lette vedligeholdelsessessioner uden at skulle udføre nogen korrigerende vedligeholdelse. Jeg anbefaler, at nye hobbyister skal prøve at skabe et tungt plantet layout, da det lærte mig værdifulde lektioner om opretholdelse af plantesundhed og beskæringsteknikker.

I det sidste år er jeg begyndt at engagere mig mere med andre akvakapers, som næsten er blevet lige så morsom som selve den kreative proces! Jeg må give kredit til de virksomheder, der har sponsoreret mig, for uden dem ville jeg ikke have været i stand til at skabe så meget indhold eller dele så mange af mine oplevelser. Forhåbentlig kan jeg i fremtiden fortsætte med at dele disse oplevelser og skabe et endnu stærkere forhold til mit publikum. Jeg værdsætter virkelig alle, der støtter min hobby!

Jeg vil snart oprette to nye layouts ved hjælp af to aquascaping-stilarter, som jeg aldrig helt har udforsket endnu. Jeg nyder udfordringer som denne, da jeg mener, at det er vigtigt at skubbe dig selv uden for din komfortzone for at forbedre dig på dit håndværk yderligere. Et af disse layouter vil være en vandmasse i Iwagumi-stil, der kun indeholder klipper og planter. Denne stil skaber et meget minimalistisk udseende, og selvom det kan virke meget simpelt at oprette, er dette ikke tilfældet. Eventuelle ufuldkommenheder i denne layoutstil vil skille sig ud. Mit andet kommende layout vil være ret usædvanligt og ude af boksen ... bogstaveligt talt ude af boksen! Jeg planlægger at skabe en lav damtank, der vil indeholde flere opståede damplantarter på bagsiden af ​​tanken, hvor jorden vil blive banket bag drivved, mens jeg holder den forreste del af tanken som åben svømmeplads. Forhåbentlig kan jeg gennem disse nye aquascape-layouts inspirere andre til at eksperimentere og skabe forskellige former for akvaskapning.

Aquascaping er min lidenskab. Jeg føler mig meget heldig at være en del af et så fantastisk samfund af entusiastiske hobbyister. Jeg ser frem til alle de nye mennesker, jeg vil møde i fremtiden, og den tilfredshed, jeg får ved at oprette nye layouts.