Gratis WORLDWIDE forsendelse for ordrer over 200EUR

Support Portal  |  Kontakt os

Hvad akvaskapning betyder for mig af Jordan Stirrat

 Aquascaping er en form for kunst, hvor fantasi og kreativitet spiller en vigtig rolle. Jeg finder stor tilfredshed med at dele den kreative proces, jeg går igennem, mens jeg opretter og vedligeholder mine akvascapes. Mit hovedmål er at fortsætte med at udvikle mig som en aquascaper, mens jeg deler mine oplevelser med andre. Jeg ved ikke, hvor denne hobby vil tage mig, men jeg ved, at jeg vil hygge mig undervejs.

 

Min første aquascape var en katastrofe! Jeg havde ingen idé om, hvad der var aquascaping, da jeg købte min første tank. Først da jeg opdagede smukt plantede akvarier online, besluttede jeg at skabe mine egne. Jeg brugte en lille mængde planter, ingen gødning, nej co2, dårlig belysning og listen fortsætter. Som forventet fungerede dette ikke godt for mig. Dette er den oplevelse, som de fleste mennesker gennemgår, og uden nok forskning er det næsten umuligt at få succes. Under hensyntagen til mine fiaskoer prøvede jeg igen. Jeg havde mere succes og nydelse ud af denne nye aquascape, så jeg besluttede at oprette en Instagram-side og dele min hobby med andre. Layoutet var ikke imponerende, men jeg var nu afhængig af aquascaping.

Efter min mening var min mest succesrige aquascape et lille hollandsk-inspireret layout, der startede som et eksperiment. Jeg forsøgte at holde oprettelsen og vedligeholdelsen så enkel som muligt, hvilket førte til en ekstremt vellykket aquascape. Denne akvascape var stængel tung med et fuldt tæppe af Micranthemum Monte Carlo foran, der krævede regelmæssig beskæring. Jeg besluttede at læne mig meget på gødning for at holde overskydende næringsstoffer på et minimum og undgå alger. Brug af nøgleprincipper og ikke alt for kompliceret alt fører til min succes som nybegynder. Dette var min mest behagelige aquascape at eje, da det involverede meget lette vedligeholdelsessessioner uden at skulle foretage nogen korrigerende vedligeholdelse. Jeg anbefaler, at nye hobbyfolk gør det try skabe et tungt plantet layout, da det lærte mig værdifulde lektioner om at opretholde plantesundhed og trimningsteknikker.

I det sidste år er jeg begyndt at engagere mig mere med andre akvascapers, der næsten er blevet lige så behageligt som selve den kreative proces! Jeg er nødt til at give kredit til de virksomheder, der har sponsoreret mig, for uden dem havde jeg ikke været i stand til at skabe så meget indhold eller dele så mange af mine oplevelser. Forhåbentlig kan jeg i fremtiden fortsætte med at dele disse oplevelser og skabe et endnu stærkere forhold til min audience. Jeg sætter stor pris på alle, der støtter min hobby!

Jeg vil snart oprette to nye layouts ved hjælp af to aquascaping-stilarter, som jeg aldrig helt har udforsket endnu. Jeg nyder udfordringer som denne, da jeg mener, at det er vigtigt at skubbe dig selv uden for din komfortzone for at forbedre dig på dit håndværk yderligere. Et af disse layouter vil være en vandmasse i Iwagumi-stil, der kun indeholder klipper og planter. Denne stil skaber et meget minimalistisk udseende, og selvom det kan virke meget simpelt at oprette, er dette ikke tilfældet. Eventuelle ufuldkommenheder i denne layoutstil vil skille sig ud. Mit andet kommende layout vil være ret usædvanligt og ude af boksen ... bogstaveligt talt ude af boksen! Jeg planlægger at skabe en lav damtank, der vil indeholde flere opståede damplantarter på bagsiden af ​​tanken, hvor jorden vil blive banket bag drivved, mens jeg holder den forreste del af tanken som åben svømmeplads. Forhåbentlig kan jeg gennem disse nye aquascape-layouts inspirere andre til at eksperimentere og skabe forskellige former for akvaskapning.

Aquascaping er min lidenskab. Jeg føler mig meget heldig at være en del af et så fantastisk samfund af entusiastiske hobbyister. Jeg ser frem til alle de nye mennesker, jeg vil møde i fremtiden, og den tilfredshed, jeg får ved at oprette nye layouts.